Bästa fotbollsrörelser


Fotbollsrörelser hjälper dig att besegra försvarare. En bra aktion kommer att få försvarare ur balans, vilket gör att du kan dribbla förbi dem till öppna ytor.

Istället för att vara effektiva på planen använder alltför många spelare fotbollsrörelser och tricks för att visa upp sig. Aktiviteter bör hjälpa dig att slå försvarare snabbt snarare än att slösa tid.

För att besegra försvarare behöver du inte lära dig många manövrar och trick. Majoriteten av stora spelare har en handfull fantastiska rörelser som de har bemästrat.

De bästa fotbollsdragen kommer att diskuteras i det här inlägget. Använd dem för att snabbt komma förbi försvarare. Du kommer att vara en värdefull medlem av ditt team.

7 fotbollstrick och drag för att hjälpa dig att överträffa försvarare

Sax, insida touch

Det här är ett av mina favoritdrag. Det kan vara förödande om du har snabba fötter och säljer flytten bra.

Med insidan av foten, rör bollen något framför dig och saxa sedan snabbt med samma fot. Med din motsatta fot, klipp med en yttre beröring.

Detta är effektivt eftersom det är snabbt och flytande. Försvarare blir lurade eftersom de förväntar sig att du skär inuti snarare än utanför (ett vanligt drag). De förväntar sig att du vänder och går åt andra hållet.

Cruyff

Cruyff är en manöver som kan användas i olika situationer. Den kan användas för att vända, byta riktningar och, i det här exemplet, enkelt besegra försvarare.

När en försvarare är i en diagonal vinkel är denna manöver effektiv. Det är ett fantastiskt drag att använda under olika omständigheter, som att besegra en wingback som laddar mot dig bakifrån medan du dribbla mot sidlinjen.

Ta kontakt med försvararen med bollen. Du använder en invändig beröring med samma fot för att röra den bakom ditt andra ben när du ser honom röra sig för att tackla.

Om du tar det här draget rätt, kommer försvararen att tackla det lediga utrymmet där bollen brukade vara. Du kommer långt före honom innan han vänder sig och går efter bollen, vilket får honom att se dum ut.

Elastisk 3

Resåren är en snabb och dödlig varelse. Försvarare kommer då och då att snubbla eller ramla om du gör det på rätt sätt.

Detta drag verkar ha två beröringar, men det är bara en flytande rörelse. Ha detta i åtanke när du repeterar tekniken.

I ett drag, rör bollen utanför och sedan inuti. För att få det här perfekta krävs en yttre beröring. Du kan sälja beröringen genom att röra dina höfter, kropp och armar.

Denna teknik kräver mycket övning att bemästra, men det är väl värt ansträngningen.

Diego Maradona

När den utförs perfekt ser Maradona bra ut och är en av de bästa spelen för att slå försvarare.

Rör vid toppen av bollen med ena foten, vrid, dra bollen framåt med den andra foten och vrid sedan igen.

När försvararen attackerar dig, använd draget. Detta drag är idealiskt för att jaga en förlorad boll, ta sig dit före försvararen och sedan göra tricket. Maradona drar fördel av försvararens fart.

När en försvarare försenar dig, använd inte detta drag. Det kommer inte att få honom att tappa balansen. Använd den bara precis innan han försöker tackla.

Det är inte lätt att tajma detta drag perfekt, men du kommer att kunna slå vilken försvarare som helst om du gör det.

V-Pull

V-draget är effektivt när det görs på rätt sätt, även om det kan vara svårt att utföra.

Närma dig en försvarare med bollen. Dra bollen över din kropp till din motsatta fot när han bestämmer sig för tacklingen och rör sedan bollen till ett fritt utrymme.

Om du tajmar detta drag perfekt, måste försvararen stoppa sin rörelse och vända sig för att jaga efter bollen. Innan han återhämtar sig kommer du att vara långt borta.

Sax, mellanlandningar och framåtrullning

Var försiktig när du använder detta drag. Om du inte uppmärksammar försvararnas rörelser kan du göra onödiga steg och saxar.

Men om du har snabba fötter kommer detta drag att få även de bästa försvararna ur balans.

Rulla bollen framåt med en enda beröring, utför sedan upprepade saxar och steg över i snabb följd för att slutföra detta drag.

När försvararen tappar balansen, skicka bollen förbi honom.

Med varje sax eller steg över, flytta dina höfter, armar och kropp. Om du säljer tricken effektivt har försvararen ingen aning om vilken väg du ska röra dig eller när du tar en touch förbi honom.

Gör en U-sväng.

Försvarare är förvirrade och försenade av stop and go-tekniken. Den kan användas för att övervinna försvarare som väntar på dig från en vinkel. Det är det perfekta sättet att ta sig förbi en sidlinjeförsvarare och ställa upp på tvären.

Denna rörelse kan göras på en mängd olika sätt.

Varje variant ger samma resultat. Låtsas att du skär bollen bakåt och dribbla sedan snabbt framåt.

Dra bollen bakåt halvvägs, rör sedan den med spetsen, använd en invändig beröring för att skära tillbaka bollen halvvägs, använd sedan en invändig beröring med din andra fot för att trycka bollen framåt, eller dra bollen tillbaka halvvägs, flytta sedan din motsats fot bakom benet drar bollen bakåt och använd sedan en invändig beröring för att trycka bollen framåt.

Det spelar ingen roll vilken sort du använder. Allt handlar om hur bra du säljer flyttningen.

Försvararen kommer inte att tro att du skär tillbaka bollen om du inte flyttar din kropp och höfter när du tar den första beröringen.

Eftersom bra försvarare förutser detta spel, koncentrera dig på att få din falska halvtouch bakåt att se så naturlig ut som möjligt.