Drogba till Barcelona?

DidiFinale12.jpg

Den 34-årige Ivorianen, bolltrollaren och målsprutan Didier Drogba ryktas nu vara på väg bort från Chelsea. Kontraktet han sitter på i dagsläget är på väg att gå ut, och klubbens försök att få det fölängt har hittills mötts av kalla händer. Och visst – är man 34 år så förstår nog de flesta ifall man vill börja trappa ner. Många är de elitfotbollsspelare som valt att avsluta sina glansdagar i någon obskyr klubb i en obskyr liga i en obskyr mellanöstisk oljenation.

Rykten går om att både amerikanska och kinesiska klubbar är ute efter Drogba, som kom till Chelsea 2004 efter åtta år som proffs i de franska ligorna. Kanske bäst ihågkommen är han i Marseille, där han tryckte in hela 19 mål på 35 matcher, ett facit som står sig väl än idag. I Chelsea har det inte heller gått någon nöd på målvakter som fått se sig besegrade av magikern från Elfenbenskusten: hela 100 mål på 221 matcher har det hunnit bli! Det hundrade målet skrev också in Drogba som den förste Afrikan att någonsin struta tresiffrigt i Premier League.

Kina och USA till trots, nu verkar det som om Barcelona har gett sig in i leken. Ett flertal engelska medier rapporterar att klubben är beredd att lägga ett bud som ger Drogba 60 miljoner per år i ett tvåårskontrakt. Engelska medier ska som bekant alltid tas med en ganska rejäl nypa salt, men rykten som kommer från Barcelona har visat sig stämma tidigare. Och varför inte? 60 miljoner per år gör Barcelona till en ganska trivsam klubb att ”varva ner” i om Drogba nu ändå har siktet inställt på grönare gräs och varmare breddgrader.