Det drar ihop sig i Ligue 1 i Frankrike

Inför säsongen talade alla förståsigpåare, experter och fans om att den här säsongen skulle bli den då Paris Saint Germain på allvar skulle ta steget upp i toppen. PSG:s fans har inte direkt varit bortskämda med framgång de senaste decenniet, men med stora värvningar och en ny organisation såg allt mycket ljust ut i augusti. Visst, säsongen har gått mycket bra överlag, men PSG har drabbats av något som ingen kunde förutspå, nämligen att det lilla laget Montpellier skulle göra en sådan succésäsong. Samtidigt har kanske de absolut största stjärnorna i PSG inte direkt överpresterat.

I fransk fotboll är Montpellier ett lag som i princip står helt utan större meriter. Två cuptitlar är de meriter man lyckats samla på sig under åren. Fotbollskulturen har helt enkelt inte varit särskilt betydande i denna relativt stora stad på franska sydkusten. I år finns det dock ingen i Montpellier som har undgått att höra talas om klubbens bedrifter i Ligue 1. Laget har varit i täten av den franska ligan i princip från första matchen. Såväl bortaspelet som hemmaspelet har fungerat utmärkt. En stor del av framgångarna kan man tacka Olivier Giroud för. Den storväxte anfallaren har vräkt in mål för sitt Montpellier.

Inför den sista omgången leder Montpellier Ligue 1 med tre poäng före Paris SG. Övriga lag är avsågade från tätstriden. Om Montpellier tar poäng mot Auxerre på bortaplan är man klara seriesegrare. Skulle man förlora har dock PSG chansen att knipa förstaplatsen. PSG möter Lorient, ett lag som inte har något att spela för i sista omgången, på bortaplan.