EM 2020

Nästa år är det dags att gräva fram sverige-tröjan och stödja våra blågula grabbar igen. Det är nämligen dags för fotbolls-EM! Med bara några få månader kvar av 2019 har kvalmatcherna redan kommit igång och Sverige har redan förlorat premiärmatchen mot Irland (3-1) spelat oavgjort mot Norge (1-1), samt vunnit en match (4-0) mot Färöarna.

Som vanligt tror vi att Sverige kommer lyckas kvala in till EM, trots ett lite ojämnt resultat än så länge, men hur det går sedan kan vi inte riktigt betta på än. Under tidigare EM har grabbarna tyvärr inte presterat lika bra som önskat.

Ladda upp inför matcherna

När det kommer till Fotbolls EM 2020 finns det en del info som kan vara bra att hålla koll på, bland annat hur många lag som kommer delta, vart matcherna spelas och vilka lag som är favorittippade.

Fotbolls EM 2020 kommer spelas på 13 arenor i Europa och om du vill följa med på några av matcherna ska du bland annat ta dig till London, Amsterdam och Rom. Den stora finalen kommer att spelas på Wembly i London och här finns det plats för 90 000 peppade åskådare.

Vilka kommer då ta sig till självaste EM? Kvalmatcherna är som sagt i full gång, och av de 55 lg sm deltar kommer 24 stycken att ta plats i matcherna om den stora vinsttiteln. När det kommer till de lag som vunnit flest gånger och därmed kommer ligga högt bland bettingsbolagens odds, är Spanien och Tyskland de lag som har vunnit flest EM-guld. Båda har tre pokaler i bagaget. Den förra EM-finalen (2016) tog dock Portugal hem, så även de är ett lag att hålla ett vakande öga på.

Kommande svenska EM-kvalmatcher

Vill du hänga med Sveriges resa mot EM har vi hela schemat med kommande kvalmatcher. Välja att kolla via olika kanaler, via bettingsajter online som streamar matchen (där du också kan lägga ett spel) eller unna dig en resa till värdlandet så att du kan följa matchen live på plats!

Sverige – Island, 12 oktober, matchen spelas på Olympia Helsingborg

Luxenburg – Sverige, 15 oktober, matchen spelas på Stade Municipale

Irland – Sverige, 19 november, matchen spelas på Tallaght Stadium

Armenien – Sverige, 26 mars 2020

Italien – Sverige, 31 mars 2020