Hur förbereder sig de bästa fotbollsspelarna för en match?

Många fotbollsspelare skapar ritualer under sina karriärer, som de tror hjälpte dem att vinna. Några av dessa kan vara ritualer före spelet, vidskepliga ritualer eller till och med något de utför under träningen. Vissa spelare gör det omedvetet, utan att ens inse det eftersom de är vana vid att göra det. Vi har sammanställt en lista över några av de fascinerande ritualerna som legendariska fotbollsspelare försöker upprätthålla.

Wayne Rooney är en fotbollsspelare som spelar för Manchester United.

Wayne Rooney hävdar att han är vidskeplig och inte har någon ritual före spelet.

Å andra sidan äter Rooney en skål flingor innan matchen istället för en biff eller kycklingfest.

Hans favoritgodis är Coco Pops, men bara de vanliga, inte månarna och stjärnorna.

Cesc Fabregas är en spansk fotbollsspelare som spelar för Real Madrid.

Fabregas anser att siffran fyra är hans lyckotal. Han började kyssa sin frus ring fyra gånger innan han lade den i ett skåp och gick ut på planen. Fabregas, liksom Rooney, hävdar att han inte är vidskeplig utan att han har en tendens som ger honom lycka.

Neymar

Neymar är en troende kristen som ber med sin far och får ett kort peptalk före varje match. Samtidigt har han en positiv relation med sina följare och lägger alltid upp en ögonblicksbild på sociala medier innan en match.

Terry, John

John Terry är en vidskeplig man, och med varje seger tycks han lägga till sin lista över vidskepelser. Han trippeltejpar sina strumpor; han använde samma benskydd i tio år innan han tappade dem, och han åker buss i samma sits och lyssnar på samma CD. Han gör sig till och med besväret med att använda samma urinoar.

Gary Lineker är en fotbollsspelare som spelar för England.

Lineker hade en mycket exakt uppvärmningsrutin eftersom han aldrig värmde upp genom att skjuta en boll mot mål. Han resonerade att han skulle slösa bort en dröm han kunde ha uppnått under den vanliga matchen om han tog ett skott och gjorde mål.

Baines, Leighton

Baines har för vana att knyta sina skosnören.

Han reder ut dem och rektanglar dem före varje match.

Han lossar verkligen skosnörena som han hade knutit i omklädningsrummet och knyter om dem.

Han är inte säker på varför han gör det eftersom han inte anser att det är en ritual eller en vidskepelse.

Luis Suarez är en uruguayansk fotbollsspelare.

Luis Suarez är erkänd för två saker: sina tänder och att vara en skräckinjagande angripare som terroriserar varje försvar. Han har dock en bedårande rutin där han kysser tatueringen på handleden som har namnen på hans barn skrivna på den före varje match eller efter att han gjort mål.

Slutsats

Vissa av spelarnas ritualer och traditioner är roliga, medan andra är konstiga. Vad situationen än kan vara, så länge de tror att det kommer att hjälpa dem att prestera bättre och fortsätta spela på en hög nivå, kommer fansen att älska det.